Teleszubjektív

A szállító

A szállító az a pasas, aki olyasmiket juttat el egyik helyről a másikra, amiket nem szokás postára adni. A kézbesítésért fizetik, de a küldemény tartalmát nem ismerheti. Ezúttal azonban ezt a szabályt meg kell szegnie, és ebből nagy bajok származnak.

GLADIÁTOR

Ez a film élesztette fel haló poraiból a szandál-műfajt: a nagy ókori történeteket feldolgozó vagy eseményeket bemutató produciókat (Ben Hur, Spartacus, Antonius és Kleopátra).
És lett rá igény, mert utána jött az Alexender, a Róma, és sorban a többi. Látvány, mese, misztikum, heroizmus: amennyi csak belénk fér.

Fény az óceán felett

Tom Sherburne túlélte az 1. világháborút, és Ausztrália partjainál keres lelki békét magának, ahol egy szigeten kell majd világítótornyot üzemeltetnie. Itt fut össze Isabellel, akivel szerelembe esik, és a szigetre már együtt mennek. De a Happy Endet megzavarja valami.


Tökéletes célpont 2.

 A hónap elején már adtuk ennek a filmnek az előképét, még 1993-ból, nem kisebb névvel, mint Jean-Claude Van Damme. Ismét itt a dilemma tehát: egy folytatás vagy újragyártás lehet-e olyan sikeres, mint az elődje? A helyzet az, hogy valószínűleg nem ezt próbálták meg, hanem egy önmagában is megálló történetet.

MIAMI VICE

Szenvedély, erőszak, és mélységes bugyrai a bűnnek. A régen sikeres, sokszor vicces és jópofa sorozat játékfilmes megvalósítása sokkal keményebb és ridegebb lett Michael Mann kidolgozásában. Azon lehetett nevetni is, ezen inkább borzongani és befeszülni. Az 84-90 között ment és hódított, ez pedig most. 

A látogatás

Egy igazi mesterhorror. A kis testvérpár látogatóba indul nagyszüleikhez, akikkel még sohasem találkoztak. Édesanyjuk felrakja őket a vonatra, hogy egy hetet újdonsült barátjával tölthessen, a gyerekek pedig izgatottan várják a találkozást, hogy megismerjék édesanyjuk szüleit. Aztán mégsem...

© 2009-2019 DIGI