Teleszubjektív

Tökéletes célpont 2.


 A hónap elején már adtuk ennek a filmnek az előképét, még 1993-ból, nem kisebb névvel, mint Jean-Claude Van Damme. Ismét itt a dilemma tehát: egy folytatás vagy újragyártás lehet-e olyan sikeres, mint az elődje? A helyzet az, hogy valószínűleg nem ezt próbálták meg, hanem egy önmagában is megálló történetet.

Ismét embervadászat zajlik, de ezúttal már a festői, rejtélyes és veszélyes Mianmar és Thaiföld esőerdővel borított határvidékein. Az előzménye az, hogy Los Angelesben két haver (Wes és Johnny) megküzd egy MMA meccsen, de a csata hevében Wes elveszíti az önuralmát, és megöli a cimborát. Ezt lelki összeomlás követi, majd Wes kivonul a társadalomból, és Mianmarba költözik. Ott is harcból kell megélnie, a lelkiismeretét zaklató lidércekkel is megküzdve. Ekkor egy üzletember hálójába kerül, aki bedobja őt űzött vadnak egy embervadászatos játékba. Mindenféle gazdag, arrogáns és állig felfegyverzett "vadász" hajszolja a védtelen férfit, keresztül-kasul az őserdőkön. 

A menekülőnek váratlan szövetségese akad egy helyi nő személyében, és mostantól már ők is tudnak terveket készíteni. Szépen épül fel a védekezés és ellentámadás stratégiája, amíg eljutunk a kötelező végkifejletig, amit már nem illik elmondani.