Hírek


Búcsúzik a filmzene egyik legnagyobbika


Búcsúzik a filmzene egyik legnagyobbika

A 90 éves Williams felejthetetlen dallamokat hagy ránk 

Tervei szerint továbbra is komponál majd zenét – de már csak koncertfellépésekre. A 90 éves zeneszerző szerint ugyanis egy hollywoodi blockbuster zenéjének elkészítése egy összetett, 6 hónapos munkafolyamat, ami „az élet ezen szakaszában már egy hosszú elköteleződés”.

Amennyiben ez most tényleg John Williams filmzeneszerzői karrierjének végét jelenti, akkor valóban méltó módon búcsúzik majd a pályájától. Idén ősszel kerül ugyanis a mozikba a sorban 29. Steven Spielberg-film, a Fabelmans, ami (a változatosság kedvéért) valószínűleg az utolsó grandiózus Spielberg-film lesz, és a rendező saját gyerekkorát, valamint a filmek iránt már fiatalon kialakult, sosem múló szerelmét mutatja majd be. Márpedig Williams és Spielberg együttműködése legendás: a filmtörténet számos nagy klasszikusán dolgoztak együtt A cápától kezdve az E.T.-n és a Jurassic Parkon át az Indiana Jones-filmekig.

Williams nevéhez fűződik a Csillagok háborújának alaptrilógiája, a Schindler listája, a Lincoln, a JFK, a Ryan közlegény, a Világok harca, és még tucatszám sorolhatjuk.

Távozása nagy veszteség, hagyatéka hatalmas örökség. 


2022. július 22.Összes hír© 2009-2022 DIGI